FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baloban o međunarodnoj znanstevnoj konferenciji "Siromaštvo i solidarnost"

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) -
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) -

Međunarodna znanstvena konferencija "Siromaštvo i solidarnost: Hrvatska u proširenoj Europi" posebna je u tome što će se osim o siromaštvu raspravljati o solidarnosti te tražiti odgovori na pitanja kako prakticirati solidarnost, odnosno kako tražiti nove oblike solidarnosti u sve globaliziranijem svijetu, a posebno u Hrvatskoj, izjavio je u povodu početka rada toga skupa u ime organizatora Stjepan Baloban, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve zagrebačkoga Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.

Konferenciju, koja će okupiti poznate stručnjake iz Hrvatske i inozemstva 14. i 15. listopada u Zagrebu, organiziraju Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve, Hrvatski Caritas, KBF, Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar" i Revija za socijalnu politiku.

Po Balobanovim riječima na skupu će se govoriti o solidarnosti u tranzicijskoj Hrvatskoj, o međuodnosu solidarnosti i općega dobra, o biblijskom nadahnuću za solidarnost danas, o raspoloživosti hrvatskih građana za dobrovoljnost i solidarnost, o solidarnosti i duhovnosti, o fleksibilizaciji rada i novim oblicima solidarnosti u društvu, o pitanju kada i zašto pomažemo drugima.

Konferencija donosi, kako je rekao, glavne rezultate empirijskog istraživanja koje je proveo Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve i Hrvatski Caritas, poziva na daljnju interdisciplinarnu raspravu o dvama za hrvatsku budućnost prevažnim pitanjima: siromaštvu i solidarnosti.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙