FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ odbacio Kapraljevićeve izjave

ZAGREB,22.rujna 2005.(Hina) - Klub HDZ-a odbacio je danas izjaveHNS-ovog saborskog zastupnika Antuna Kapraljevića koji je jučer uHrvatskom saboru izjavio da zbog privatizacije tijekom 90-ih HDZ trebaproglasiti zločinačkom organizacijom i zabraniti mu rad.
ZAGREB,22.rujna 2005.(Hina) - Klub HDZ-a odbacio je danas izjave HNS-ovog saborskog zastupnika Antuna Kapraljevića koji je jučer u Hrvatskom saboru izjavio da zbog privatizacije tijekom 90-ih HDZ treba proglasiti zločinačkom organizacijom i zabraniti mu rad.

To su nedemokratske, neargumentirane, neistinite izjave i ispod su razine komunikacije na hrvatskoj političkoj sceni, rekao je na konferenciji za novinare Kluba zastupnika HDZ-a saborski zastupnik Gordan Jandroković.

Po njegovim riječima, one pokazuju profesionalnu i moralnu ništavnost tog političkog smušenjaka i egzibicionista koji nastoji na sebe skrenuti pozornost.

Očito, ocijenio je Jandroković, Kapraljević nema znanja, sposobnosti niti ideja, pa na takav način nastoji skrenuti pozornost na sebe.

Kazavši kako raspolažu informacijom da Kapraljević nije platio porez za ugostiteljski obrt, Jandroković je rekao da to ne namjeravaju koristiti u političke svrhe.

HDZ-ov glavni tajnik Ivan Jarnjak drži da bi bilo zanimljivo čuti stoji li HNS iza takvih Kapraljevićevih tvrdnji.

Jarnjak se osvrnuo i na, kako je rekao, neargumentirane napade SDP-a i ostalih oporbenih stranaka i pokušajima denunciranja HDZ-a. Neprihvatljivim je ocijenio optužbe za kupovanje vijećnika tamo gdje je HDZ ostvario izbornu pobjedu, spomenuvši pri tom Veliku Goricu i Dubrovačku-neretvansku županiju. Stoga je pozvao USKOK da se time pozabavi i iznese pred hrvatsku javnost relevantne informacije kako bi se vidjelo tko govori istinu.

Jarnjak je također rekao da kad god se spomene sporazum Račan-Drnovšek tada se (SDP) obruši na neargumentirani i nedemokratski način da bi se to sakrilo.

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić odbacio je optužbe da je u ime HDZ-a pokušao potkupiti s 200 tisuća eura HSP-ova vijećnika Mišu Veraju, dodavši da takve izjave dolaze od "nemoralnog i nečasnog čovjeka".

Koja je logika potpkupljivati čovjeka koji je potpisao suradnju s HDZ-om i njegovom koalicijom, upitao je Matušić najavivši da će zadovoljštinu zatražiti na sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙