FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 13. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 13. listopada.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 13. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Moldavije Vladimir Voronjin boravi u

u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Voronjin će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom u 9:30 sati u Banskim dvorima i predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom u 10:00 sati u saborskoj dvorani Ante Starčevića.

ZAGREB - Slovački premijer Mikulaš Dzurinda doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj. Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader sastat će se s Dzurindom u Banskim dvorima u 10:30, a izjave za novinare predviđene su za 11:45.

Slovačkog će premijera u 12:00 sati primiti predsjednik Sabora Vladimir Šeks u saborskoj dvorani Ante Starčevića, a u 12:45 sati hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u Uredu predsjednika Republike.

ZAGREB - U poslijepodnevnim satima počinju pristizati šefovi država i izaslanstava 17 zemalja srednje i istočne Europe koji će sudjelovati na godišnjem sastanku i razgovarati o europskim integracijskim procesima i gospodarskim izazovima (do 15. listopada).

Za poslijepodne su najavljeni bilateralni susreti. Predsjednik Stjepan Mesić primit će Carla Azeglia Ciampia, predsjednika Talijanske Republike u Uredu Predsjednika u 17.30 sati.

Navečer će za visoke goste biti priređena svečana izvedba mjuzikla "Jalta, Jalta" u Hrvatskom narodnom kazalištu.

ZAGREB - Konferencija za tisak povodom Međunarodne konferencije Hrvatske Paneuropske unije "Europski ustav i perspektive Europske unije, suradnja EU sa Sredozemljem - Hrvatska 2007." održat će se u prostorijama HPEU, Jurišićeva 1a/I kat u 11:00 sati.

Međunarodna konferencija Hrvatske Paneuropske unije održat će se u Zagrebu od 21. do 23. listopada pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

ZAGREB - Konferencija za novinare, koju organizira ministarstvo znanosti obrazovanja i športa i prof. dr. sc. Pero Lučin, pregovarač za područja znanosti, obrazovanja i kulture, povodom prvog sastanaka pregovaračke skupine za područje znanosti, obrazovanja i održat će se u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 s početkom u 9:45 sati.

BEOGRAD - Državni podtajnik SAD-a Nicholas Burns dolazi u posjet Srbiji i Crnoj Gori, u okviru turneje koja je počela u Bruxellesu. Burns će, kako je najavljeno, posjetiti Beograd i Prištinu, gdje će s najvišim dužnosnicima razgovarati o suradnji SCG s Haškim sudom, te početku pregovora o statusu Kosova.

Beogradski Radio B92 prenosi Burnsovu izjavu da se Washington "ne zalaže ni za nezavisnost, niti za široku autonomiju i ne piše scenario pregovora, ali je vrijeme da narodu Kosova bude pružena prilika da odluči o svojoj budućnosti".

ASTANA - Američka državna tajnica Condoleezza Rice nastavlja turneju po zemljama srednje Azije. U četvrtak bi trebala posjetiti Kazahstan i Tadžikistan.

BUKUREŠT - Europski povjerenik za pitanja proširenja Olli Rehn u Rumunjskoj.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙