FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Visoki dužnosnici ICTY-a začuđeni izjavom Del Ponte u Luxembourgu

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Visoki dužnosnici Haškog tribunalaostalo je iznenađeno izjavom glavne tužiteljica Carle del Ponte kojaje u ponedjeljak u Luxembourgu kazala da Hrvatska u potpunostisurađuje sa Sudom, što je otvorilo put započinjanju pregovora izmeđuHrvatske i Europske unije.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Visoki dužnosnici Haškog tribunala ostalo je iznenađeno izjavom glavne tužiteljica Carle del Ponte koja je u ponedjeljak u Luxembourgu kazala da Hrvatska u potpunosti surađuje sa Sudom, što je otvorilo put započinjanju pregovora između Hrvatske i Europske unije.

Njemački list Suddeutsche Zeitung navodi jednog od viših djelatnika Suda koji je rekao da su dužnosnici suda "vrlo iziritirani".

Glavna tužiteljica izjavila je tijekom posjeta Zagrebu 30. rujna kako je razočarana što odbjegli general Ante Gotovina još nije u Den Haagu, a pred Radnom skupinom u ponedjeljak u Luxembourgu izjavila je da Hrvatska u potpunosti surađuje.

Po Suddeutsche Zeitungu, na Sudu su se javile špekulacije o tome je li Del Ponte promijenila mišljenje pod utjecajem političkog pritiska.

Ona je to na konferenciji za novinare u Luxembourgu odbacila rekavši da "apsolutno nitko nije vršio pritisak" na nju da promijeni svoju ocjenu. "Tko god me poznaje, zna da ja ni pod kojim pritiskom ne mijenjam svoje mišljenje", istaknula je Del Ponte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙