FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Del Ponte izazvala bijes u Vatikanu i Zagrebu

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Izjave glavne tužiteljice suda uHaagu, Carle del Ponte, da se umirovljeni general Ante Gotovina skrivau nekom samostanu u Hrvatskoj dolaze u vrlo osjetljivom trenutku sobzirom da Hrvatska želi početi pristupne pregovore s Europskomunijom, napominje britanski The Independent.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Izjave glavne tužiteljice suda u Haagu, Carle del Ponte, da se umirovljeni general Ante Gotovina skriva u nekom samostanu u Hrvatskoj dolaze u vrlo osjetljivom trenutku s obzirom da Hrvatska želi početi pristupne pregovore s Europskom unijom, napominje britanski The Independent.

Carla del Ponte je svojom izjavom izazvala ljutnju u Vatikanu i Zagrebu, piše list. Iako je Carla del Ponte je istaknula odgovornost Crkve a ne hrvatske države, njeni komentari u proturječju s tvrdnjama Zagreba da se Gotovina ne nalazi na hrvatskom teritoriju, napominje list. List prenosi reakciju glasnogovornika Hrvatske biskupske konferencije Antona Šuljića kako Katolička crkva u Hrvatskoj nema informacija ili indicija gdje se nalazi odbjegli general Gotovina, kao i reakcije iz Vatikana.

The Independent u članku dodaje i da su uhićenjem službenika britanskog veleposlanstva u Zagrebu osumnjičenog da je izazvao eksploziju u veleposlanstvu jučer "umireni strahovi da su nacionalisti započeli terorističku kampanju za destabilizaciju kandidature Zagreba za člansrtvo u EU-u".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙