FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paravac osuđuje Mesića za miješanje u unutarnje stvari BiH

SARAJEVO,19. rujna(Hina) - Srpski član Predsjedništva Bosne iHercegovine Borislav Paravac osudio je u ponedjeljak zalaganjehrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za izmjene Daytonskog sporazumaoptuživši ga istodobno za "grubo miješanje u unutarnje stvari suverenedržave".
SARAJEVO,19. rujna(Hina) - Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac osudio je u ponedjeljak zalaganje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za izmjene Daytonskog sporazuma optuživši ga istodobno za "grubo miješanje u unutarnje stvari suverene države".

Iz Paravčeva ureda u Sarajevu Hini je dostavljeno priopćenje u kojemu stoji kako je "potpuno neprimjereno i iznenađujuće da šef jedne države intenzivno radi na promjeni ustavne strukture druge države".

Paravac drži kako je istup predsjednika Mesića pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda prošlog tjedna u New Yorku predstavljao upravo to te da je postupak hrvatskog predsjednika tim više iznenađujući jer je Hrvatska jamac Daytonskog sporazuma.

Srpski član Predsjednništva BiH navodi kako mu nije jasno "zašto to i po čijem nalogu" radi hrvatski predsjednik dodajući kako mu (Mesiću) "istina i nije prvi put kada je riječ o BiH i uopće o razbijanju države".

Paravac u priopćenju oštro osuđuje Mesićev istup te poziva predstavnike međunarodne zajednice u BiH da ga također osude.

On je također izrazio nezadovoljstvo i govorom kojega je u New Yorku održao predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović navodeći kako neki njegovi dijelovi "nisu usuglašeni s platformom" o tom nastupu što ju je nedavno usvojilo Predsjedništvo.

Paravac navodi kako se u toj platformi nigdje ne spominje revizija Daytonskog sporazuma kao jedan od uvjeta približavanja BiH euroatlantskim integracijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙