FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 80. obljetnica djelovanja osječkog Zavoda za javno zdravstvo

OSIJEK, 3. listopada 2005. (Hina) - Predstavljanjem monografije "Javnozdravstvo u Osijeku - od Epidemiološkog zavoda do Zavoda za javnozdravstvo Osječko-baranjske županije" autorice Zlate Živaković-Kerže uOsijeku je večeras obilježena 80. obljetnica djelovanja osječkogaZavoda za javno zdravstvo.
OSIJEK, 3. listopada 2005. (Hina) - Predstavljanjem monografije "Javno zdravstvo u Osijeku - od Epidemiološkog zavoda do Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije" autorice Zlate Živaković-Kerže u Osijeku je večeras obilježena 80. obljetnica djelovanja osječkoga Zavoda za javno zdravstvo.

U knjizi su opisane neke od djelatnosti Zavoda proteklih desetljeća, poput suzbijanja zaraznih bolesti, djelovanja sanitarne i veterinarske inspekcije, današnje djelatnosti te ustanove i planovi budućeg rada u području javnozdravstvene zaštite.

Ravnatelj Zavoda Stjepan Rudan podsjetio je da je ustanova počela djelovati 1925., kad je utemeljena epidemiološka stanica, dodavši da u Zavodu danas radi 177 djelatnika te da se laboratoriji prilagođuju zahtjevima i standardima Europske unije u javnome zdravstvu.

Sudionike skupa pozdravili su izaslanik ministra zdravstva dr. Željko Baklaić te u ime pokrovitelja, Osječko-baranjske županije, predsjednik Županijske skupštine Danijel Srb.

Obilježavanje 80. obljetnice djelovanja osječko-baranjskoga Županijskog zavoda za javno zdravstvo nastavit će se sutra znanstvenim skupom o vodama i javnoj vodoopskrbi u Hrvatskoj.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙