FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Thalasso-wellness centar opatijske Thalassotherapije

RIJEKA,23. rujna 2005.(Hina) - Thalasso-wellness centar Opatija koji ćeraditi u sklopu opatijske bolnice za rehabilitaciju bolesti srca,pluća i reumatizma Thalassotherapije, a u koji su uložena 42 milijunakuna svečano su danas otvorili ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.
RIJEKA,23. rujna 2005.(Hina) - Thalasso-wellness centar Opatija koji će raditi u sklopu opatijske bolnice za rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapije, a u koji su uložena 42 milijuna kuna svečano su danas otvorili ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

U sklopu novog wellness centra koji se prostire na tri etaže i ukupno 2500 četvornih metara djelovat će i Katedra za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Sveučilišta u Rijeci.

Osnivač i vlasnik opatijske Thalassotherapije je primorsko-goranska županija, a novac za uređenje wellness centra osiguran je komercijalnim zajmom kod privredne banke Zagreb i iz vlastitih izvora Thalassotherapije.

Ravnatelj Thalassotherapije Emil Bratović istaknuo je da je riječ o prvom medicinskom wellness centru u Hrvatskoj koji će nuditi zdravstvene programe, cjelovitu medicinsku njegu i wellness te konvencionalne i dopunske tretmane thalassotherapijom, u skladu s europskim standardima zdravstvenog i lječilišnog turizma.

Wellness centar u ponudi ima 4 medicinska centra - za nutricionizam, lječenje debljine i osteoporoze te za sportsku medicimu. U sklopu centra je 25-metarski bazen s grijanom morskom vodom i podvodnom masažom te dva whirpoola, fitness centar, spa i relax zona te po četiri vrste suna i masaža. U ponudi su, među ostalim, tri kozmetička salona, pedikura, manikura te dio predviđen za konzultacije s lječnicima.

Ministar Ljubičić kazao je da su temelji hrvatskog zdravstvenog turizma postavljeni u Opatiji još prije 160 godina te da je otvaranje wellness centra značajan iskorak u nastojanjima usklađivanja s europskim standardima.

Posjetio je danas i riječko Sveučilište gdje je razgovarao s rektorom akademikom Danielom Rukavinom. Nakon sastanka, Rukavina se zahvalio na potpori koju je ministar dao osnivanju sveučilišnog studija Organizacije i upravljanja u zdravstvu u Rijeci, a koji je dobio dopusnicu za rad.

Također je rekao da je ministru danas predstavljen koncept buduće sveučilišne bolnice i kampusa na Trsatu kao jedinstvenog prostora za razvoj biotehnologija.

Ministar Ljubičić istaknuo je da će i nadalje podupirati ispreplitanje predkliničkih i kliničkih ustanova kao što je budući sveučilišni kampus na Trsatu, bolju koordinaciju svih medicinskih i stomatoloških fakulteta te usklađivanje s europskim standardima.

Na upit novinara kazao je da bi iduće godine u državnom proračunu za izgradnju sveučilišne bolnice u Rijeci trebalo biti predviđeno 75 milijuna kuna.

Ministar Ljubičić će popodne boraviti u gradu Cresu gdje će svečano otvoriti Dom umirovljenika i razgovarati s predstavnicima creske gradske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙