FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: lijekovi se ne troše više zbog administrativne pristojbe

ZAGREB,21. rujna 2005.(Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičićopovrgnuo je tvrdnje da su troškovi za lijekove porasli nakonuvođenja, odnosno najave da se od 1. listopada uvode administrativnepristojbe za usluge zdravstvene zaštite.
ZAGREB,21. rujna 2005.(Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić opovrgnuo je tvrdnje da su troškovi za lijekove porasli nakon uvođenja, odnosno najave da se od 1. listopada uvode administrativne pristojbe za usluge zdravstvene zaštite.

To ne odgovara istini, rekao je Ljubičić u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

U prvih osam mjeseci potrošnja lijekova smanjila se za tri posto, a uvedeno je 47 novih lijekova, od čega 27 najskupljih, inovativnih.

Rast potrošnje lijekova u lipnju, objašnjava ministar, uobičajena je pred godišnje odmore i prisutna posljednjih nekoliko godina.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin poručio je da će policija iskoristiti sve ovlasti da oštro kazni izgrednike na stadionima i preventivno djeluje na najmanji izgred.

MUP sprema izmjene Zakona o sprečavanju nereda na športskim terenima, jer su u postojećem zakonu kazne preniske, izgrednike se ne može spriječiti da dolaze na natjecanja i da odlaze u inozemstvo, rekao je Kirin.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković istaknuo je da će njegovo ministarstvo poduzeti sve da se u potpunosti 'izvuče' novac iz predpristupnih programa EU za razvoj poljoprivrede.

Izvijestio je da je Ministarstvo već poduzelo niz aktivnosti u tom smjeru - Plan poljoprivrednog i ruralnog razvitka dostavljen je Europskoj komisiji i u listopadu se očekuje njegovo prihvaćanje, a početkom 2006. očekuje se i akreditacija Agencije za plaćanje.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor odlučno je odbacila prozivke Marije Lugarić (SDP) da je zakonskom odredbom o privilegiranom upisu djece branitelja na fakultete uvela kaos na Sveučilište, te diskriminirala studente.

Jasno mi je Vaše negativno stajalište zbog privilegiranog položaja djece hrvatskih branitelja, jer je Vaša, koalicijska vlast, 2001. smanjila braniteljska prava, uzvratila je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙