FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar o gradnji nove bolnice u Bjelovaru

BJELOVAR, , 11. listopada 2005. (Hina) - Ministar zdravstva NevenLjubičić i direktor Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranjeVečeslav Bergman posjetili su Bjelovar, gdje su s čelnicimaBjelovarsko-bilogorske županije i ravnateljima zdravstvenih ustanova iustanova socijalne skrbi te gradskim čelnicima razgovarali o teškoćamau zdravstvu u toj županiji.
BJELOVAR, , 11. listopada 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić i direktor Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje Večeslav Bergman posjetili su Bjelovar, gdje su s čelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i ravnateljima zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne skrbi te gradskim čelnicima razgovarali o teškoćama u zdravstvu u toj županiji.

U Bjelovaru je nužna gradnja nove zgrade Opće bolnice, vrijedne oko sto milijuna kuna, jer mnogi odjeli, a najviše kirurški i urološki, rade u neprimjerenim uvjetima. Ministar Ljubičić je rekao da Ministarstvo podupire gradnju bolnice, dodajući kako će se pronaći način da Županija, grad i Ministarstvo zajednički financiralu novu bolnicu.

Bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić izjavila kako to nije pravedno, posebice jer se u bolnicu godinama nije ulagalo, no Gradskom će poglavarstvu predložiti da se izdvoji novac za gradnju.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs rekao je da neće dovoditi u pitanje gradnju bolnice iako bi Županija za to trebala izdvojiti pet posto vlastitih prihoda. Dodao je da je bitno završiti dokumentaciju i prikupiti dozvole kako bi do kraja 2006. mogla početi gradnja.

HZZO, rečeno je, bjelovarskoj Općoj bolnici daje najviše 8,2 milijuna kuna na mjesec. Toj bolnici to nije dovoljno budući da joj se priznaje deset tisuća manje osiguranika nego što ih ima u Županiji, točnije 105 tisuća, a stvarno ih ima 115 tisuća.

Ministar Ljubičić rekao je kako očekuje da će se iduće godine povećati limit onoliko koliko bude moguće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙