FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci neskloni gradnji nove nuklearke

LJUBLJANA,15. rujna(Hina) - Slovenci nisu skloni ideji o gradnji novenuklearne centrale koja bi nadomjestila ispad električne energije kojise očekuje zbog sve veće potrošnje i energetske krize, pokazala jeanketa koju je u četvrtak objavila komercijalna TV-postaja POP-TV.
LJUBLJANA,15. rujna(Hina) - Slovenci nisu skloni ideji o gradnji nove nuklearne centrale koja bi nadomjestila ispad električne energije koji se očekuje zbog sve veće potrošnje i energetske krize, pokazala je anketa koju je u četvrtak objavila komercijalna TV-postaja POP-TV.

Za gradnju nove nuklearke od 2.500 ispitanika opredijelilo se 21 posto, 17 posto je za gradnju novih hidrocentrala, a 38 posto smatra da bi trebalo početi graditi elektrane na vjetar. Da bi se problem trebalo riješiti većim uvozom ili termoelektranama smatra samo četiri posto ispitanika, dok je 19 posto kao rješenje navelo štednju energije.

Slovenski ministar za gospodarstvo Andrej Vizjak izjavio je u razgovoru za "Delo" od četvrtka da je javnost nepotrebno alarmirana vijestima o navodnim pripremama za gradnju nove slovenske nuklearke. Ukoliko bi do tih priprema došlo, sve bi bilo transparentno, a slovenska i austrijska javnost bile bi na vrijeme informirane. U Austriji su se u vezi sa špekulacijama o gradnji nove slovenske nuklearke pojavili politički prosvjedi, no slovensko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da za sada nisu dobili nikakvu službenu reakciju austrijske vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙