FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP donirao građu za buduću crkvu Sv. Ante u Antunovcu

ANTUNOVAC ,17. rujna 2005.(Hina) - U Antunovac je danas stigao veliktegljač s vrijednim građevinskim materijalom za gradnju buduće crkveSv. Ante, dar petrinjskog ogranka Hrvatske stranke prava (HSP).
ANTUNOVAC ,17. rujna 2005.(Hina) - U Antunovac je danas stigao velik tegljač s vrijednim građevinskim materijalom za gradnju buduće crkve Sv. Ante, dar petrinjskog ogranka Hrvatske stranke prava (HSP).

To je treća donacija HSP-a za gradnju te crkve u Antunovcu. U izaslanstvu je bio HSP-ov saborski zastupnik Pejo Trgovčević, a dočekali su ga, uz ostale, načelnik općine Ivan Anušić (HSP) te osječki dogradonačelnik i član Predsjedništva stranke Gordan Matković

Istaknuli su kako je cilj HSP-a, osim gospodarskog razvitka, pomoći i u duhovnoj obnovi što uključuje i gradnju crkvi kao mjesto okupljanja hrvatskih obitelji.

Načelnik općine Antunovac Ivan Anušić rekao je kako se "Antunovac još uvijek oporavlja od teških ratnih rana jer je samo u tom mjestu tijekom srpske agresije poginulo 27 hrvatskih branitelja i civila, a u općini 40".

Dodao je kako "danas tu živi 3500 stanovnika a prije rata živjelo ih je više od 4500".

U Antunovcu postoji kapelica Sv. Ante koja je obnovljena jer je teško stradala tijekom Domovinskog rata, no potreba je mještana općine Antunovac za novom župnom crkvom, kazao je načelnik općine Anušić.

Osim tri dosadašnje donacije građevinskog materijala, nakon što u Antunovcu počne gradnja crkve i župnog stana, HSP će se uključiti i novčanim doprinosom, dodao je.

Član općinskog Poglavarstva Franjo Gavran izvijestio je kako se "čeka samo građevinska dozvola" za početak gradnje, koja se planira završiti sljedeće godine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙