FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Morić: Veće policijske ovlasti neće smanjiti broj pljački banaka

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednik DC-a Joško Morićocijenio je danas kako je pogrešno očekivati da će se povećanjempolicijskih ovlasti ili promjenama zakona smanjiti broj pljačkibanaka.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednik DC-a Joško Morić ocijenio je danas kako je pogrešno očekivati da će se povećanjem policijskih ovlasti ili promjenama zakona smanjiti broj pljački banaka.

"U DC-u smo uvjereni da je potrebno promijeniti pristup problemu, ali i način provedbe zakona", kazao je Morić na konferenciji za novinare. Dodao je kako mnoge novčarske institucije i dalje posluju bez minimalnih zaštitnih mjera. Stoga bi državni sustav sigurnosti trebalo reorganizirati i obvezati ga da mogućim metama razbojnika daje prijedloge i kontrolira kako da što kvalitetnije provode svoje zakonom propisane obveze zaštite, smatra Morić.

Potpredsjednik DC-a predlaže i da se u sustav prevencije razbojstava, uz policiju, uključe i tajne službe, kako bi otkrivale razbojničke planove i potom sprječavale napade.

Po Morićevim podacima, ove je godine opljačkano 28 banaka, 15 više nego lani, dok je broj opljačkanih pošta veći za 33 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙