FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeni pljačkaši Tommyja

SPLIT,12. rujna 2005.(Hina) - Županijski sud u Splitu donio je rješenjeo otvaranju istrage i pritvaranju jučer privedenih triju osobaosumnjičenih za pljačku novca iz dostavnog vozila trgovačkog poduzeća"Tommy" u prosincu prošle godine u Solinu te pljačku ErsteSteiermarkische banke u travnju u Zagrebu, potvrđeno je danas naSudu.
SPLIT,12. rujna 2005.(Hina) - Županijski sud u Splitu donio je rješenje o otvaranju istrage i pritvaranju jučer privedenih triju osoba osumnjičenih za pljačku novca iz dostavnog vozila trgovačkog poduzeća "Tommy" u prosincu prošle godine u Solinu te pljačku Erste Steiermarkische banke u travnju u Zagrebu, potvrđeno je danas na Sudu.

Rješenje o otvaranju istrage donio je istražni sudac Stanko Grbavac, mjerodavan u slučajevima koje provodi USKOK,

Za pljačku Tommyja terete se Milan Knežević i Boris Anić, obojica iz Splita. Marin Bešlić iz Splita osumnjičen je da je bio jedan od pljačkaša banke u čemu je sudjelovao i jedan od privedenih pljačkaša Tommyja. U jednu i drugu pljačku umiješan je i Ivica Roguljić koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj i još nije dostupan hrvatskom pravosuđu, doznaje se u USKOK-u.

Osumnjičeni su se pred istražnim sucem branili šutnjom.

Uhićeni su u suradnji policije i USKOK-a koji su za navedena kaznena djela podnijeli ukupno osam prijava, no, kako se doznaje, u pljačku je umiješana i deveta osoba, stanoviti Krešo, čiji potpuni identitet još nije poznat, pa je predmet daljnje istrage koja se provodi. Očekuje se kako bi uskoro mogli biti privedeni i ostali sudionici tih pljački.

Iz dostavnog vozila Tommyja na parkiralištu ispred prodajnog centra u Solinu, iskoristivši predblagdansko raspoloženje, usred bijela dana pljačkaši su odnijeli više od tri milijuna kuna. Dvojica naoružanih napadača bijelim su kombijem presreli dostavno vozila sa zaštitarima te su ga udarili u stražnji dio. Nakon toga su ispalili nekoliko hitaca upozorenja, čime su zaštitare natjerali da otvore vozilo, pokupili novac i ukrcali se u "fiat punto", u kojemu ih je čekao treći pljačkaš, s kojim su i pobjegli.

"Fiat" je pronađen u Mravincima iznad Solina, a pljačkaši su pobjegli trećim vozilom u kojemu ih je, prema kaznenoj prijavi, čekao G. Š., koji je, kako se doznaje, uhićen u Zagrebu.

Svi su automobili bili ukradeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙