FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građanin koji je pokušao spriječiti pljačku banke na Drvinju bori se za život

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Građanin koji je jutros pokušaospriječiti pljačku poslovnice Zagrebačke banke u naselju Drvinje, uOpćoj bolnici Sveti Duh je podvrgnut hitnom kirurškom zahvatu zbogteškog ranjavanja u desnu nožnu preponu, uslijed čega je izgubio mnogokrvi, pa se liječnici bore za njegov život, doznaje se u bolnici.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Građanin koji je jutros pokušao spriječiti pljačku poslovnice Zagrebačke banke u naselju Drvinje, u Općoj bolnici Sveti Duh je podvrgnut hitnom kirurškom zahvatu zbog teškog ranjavanja u desnu nožnu preponu, uslijed čega je izgubio mnogo krvi, pa se liječnici bore za njegov život, doznaje se u bolnici.

Predstojnik Klinike za kirurgiju Tomislav Anić izjavio je Hini da je metak, koji je prošao kroz tkivo, razorio glavnu venu koja prikuplja krv te je u tijeku njezina rekonstrukcija.

"Ozlijeđeni je u bolnicu primljen u 9,40 sati bez pulsa i tlaka te sa raširenim zjenicama. U međuvremenu zaustavljeno je krvarenje, pacijent povremeno diše te ima tlak i puls, no njegov je život u opasnosti", rekao je Anić.

Po novim informacijama iz zagrebačke policije, pljačku poslovnice Zagrebačke banke u 9,15 sati izvršila su dvojica naoružanih pljačkaša koji su ušli banku i uzeli neutvrđenu količinu novca. U tom trenutku u banci je bilo osam zaposlenika i troje klijenata, a ispred banke ih je čekao treći pljačkaš u crnom automobilu Fiat uno.

Doznavši za taj događaj u obližnjem kafiću, dvojica veterana Domovinskog rata krenula su zaustaviti pljačku, no jednog od njih pljačkaš je teško ranio u natkoljenicu te je ranjeni, izgubivši puno krvi, prevezen u Opću bolnicu Sveti Duh.

Automobil kojim su pljačkaši pobjegli pronađen je nedaleko od banke u Hanamanovoj ulici a zasad se ne zna kojim su prijevoznim sredstvom nastavili bijeg. Utvrđeno je da je pronađeni automobil vlasniku ukraden prije mjesec dana.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak izjavio je da je policija odmah blokirala uže i šire područje oko banke te da su sve policijske snage "dignute na noge".

O vrsti oružja i drugim pojedinostima Novak nije želio govoriti dok traje očevid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙