FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otkriveni pljačkaši Samoborske banke u Bestovju

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila ječetvoricu muškaraca za koje sumnja da su u travnju opljačkaliSamoborsku banku u Bestovju kraj Samobora, a još se traga za dvojicomosumnjičenika, od kojih jednom još nije utvrđen identitet.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je četvoricu muškaraca za koje sumnja da su u travnju opljačkali Samoborsku banku u Bestovju kraj Samobora, a još se traga za dvojicom osumnjičenika, od kojih jednom još nije utvrđen identitet.

Policija je danas izvijestila da su dvojica osumnjičenika, u dobi od 45 i 41 godinu, s 40-godišnjakom i jednim nepoznatim muškarcem dogovorili pljačku. Ta dvojica su se, tvrdi policija, 20. rujna oko 12,30 sati dovezli do banke automobilom Audi 80 kojega je 45-godišnjak ukrao početkom siječnja i na njega stavio ukradene registracijske tablice.

Maskirani kapama i sunčanim naočalama dvojica razbojnika upala su u banku u Ulici Prudnjaci i uz prijetnju pištoljem iz blagajne i sefa uzeli oko 70-ak tisuća kuna. Za to su vrijeme 45-godišnjak i 41-godišnjak ispred banke u drugom automobilu čuvali stražu. Nakon pljačke razbojnici su pobjegli na parkiralište trgovačkog centra King Cross u Škorpikovoj ulici, gdje su ostavili Audi koji je imao naprijed zagrebačke, a straga sisačke registracijske tablice.

Dvojica 23-godišnjaka za koje sumnja da su prije pljačke ukrali te tablice policija je također uhitila.

Pretražujući stanove i automobile osumnjičenih pronađeno je rotacijsko svjetlo, stop palica koju koristi vojna policija, policijska radio stanica Motorola i više ključeva automobila raznih marki.

Trojica osumnjičenika su pritvorena, a jedan 23-godišnjak je pušten na slobodu. Za odbjeglim 45-godišnjakom raspisana je tjeralica, a traga se i za nepoznatim muškarcem.

Policija nije objavila kako je otkrila razbojnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙