FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija s Pala opovrgnula identifikaciju foto-robota

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Policija Istočnog Sarajeva opovrgnulaje danas tvrdnje Jutarnjeg lista kako je identificirana osoba za kojuse pretpostavlja da je povezana s nedavnom pljačkom poslovnice Fine uZagrebu u kojoj su ubijena dvojica zaštitara.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Policija Istočnog Sarajeva opovrgnula je danas tvrdnje Jutarnjeg lista kako je identificirana osoba za koju se pretpostavlja da je povezana s nedavnom pljačkom poslovnice Fine u Zagrebu u kojoj su ubijena dvojica zaštitara.

Glasnogovornica Centra službi sigurnosti u Istočnom Sarajevu Danka Tešić izjavila je za Hinu kako nisu točni navodi da je jedan od dužnosnika policije na Palama osobu s fotorobota identificirao kao Radu Janjetovića zvanog Jabuka. Ustvrdila je da voditelj Odjela kriminalističke policije na Palama Bojan Cvijan u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista "nije spomenuo nikakvo ime".

"On (Cvijan) nije potvrdio da je fotorobot koji mu je pokazan povezan s takvom osobom", kazala je Tešić. Također je istaknula kako policija Republike Srpske do sada nije dobila nikakve podatke koji bi se odnosili na osumnjičene počinitelje pljačke poslovnice Fine.

Jutarnji list danas je objavio da je muškarac s fotorobota, kojeg policija povezuje s pljačkom Fine najvjerojatnije Janjetović, tvrdeći da su ga policajci s Pala prepoznali nakon što im je predočen fotorobot muškarca. Uspoređujući fotorobot muškarca s navodnim srpskim kriminalcem, čija je fotografija objavljena u današnjem Jutarnjem listu, policajci s Pala su, kako navodi taj dnevnik, utvrdili s 99-postotnom sigurnošću da je riječ o istoj osobi.

Zagrebačka policija danas nije mogla potvrditi niti odbaciti mogućnost da je srpski kriminalac iz Sarajeva Rade Janjetović Jabuka uistinu muškarac s fotorobota.

Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec rekao je da je to još jedna u nizu informacija koje policija provjerava.

"Ne znam je li ta osoba (Janjetović) izlazila ili ulazila iz Hrvatske niti je li zavedena u hrvatskim kaznenim evidencijama", kazao je Borovec na konfereciji za novinare.

Dodao je da policija treba dobiti njegovu izvornu fotografiju kako bi je mogla dati na prepoznavanje osobama koje su joj pomagale u izradi fotorobota.

Zagrebačka policija objavila je fotorobot nedugo nakon jedne od najbrutalnijih pljački u hrvatskoj povijesti u kojoj su 5. rujna ubijena dvojica zaštitara i ukradena dva milijuna kuna.

Komentirajući navode iz Jutarnjeg lista po kojem hrvatska policija još nije službeno zatražila pomoć od policije s Pala vezano uz pljačku Fine, Borovec je rekao da se međunarodna policijska suradnja ne odvija preko pojedinih gradova već preko Interpola.

Hrvatska policija na ovom, kao i sličnim slučajevima, surađuje sa svim susjednim zemljama pa tako i sa sarajevskim Interpolom, ustvrdio je Borovec.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun također je odbacio medijske tvrdnje da Hrvatska o ovom slučaju nije izvijestila policiju susjedne zemlje.

Dodao je da je hrvatski MUP s bosanskohercegovačkom policijom vezano uz Janjetovića već kontaktirao prije nekoliko godina, no nije želio reči o kojim je konkretnom slučaju bilo riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙