FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zver: Odgoj mladeži je temelj države

LJUBLJANA,10. kolovoza 2005.(Hina) - Unatoč ocjenama Međunarodnogmonetarnog fonda (IMF) o prevelikim izdvajanju države za dječje vrtićei osnovne škole, Slovenija na tom području neće štedjeti, najavio je ugovoru ravnateljima predškolskih ustanova, u ponedjeljak na godišnjemseminaru u Portorožu, ministar za školstvo i sport Milan Zver.
LJUBLJANA,10. kolovoza 2005.(Hina) - Unatoč ocjenama Međunarodnog monetarnog fonda (IMF) o prevelikim izdvajanju države za dječje vrtiće i osnovne škole, Slovenija na tom području neće štedjeti, najavio je u govoru ravnateljima predškolskih ustanova, u ponedjeljak na godišnjem seminaru u Portorožu, ministar za školstvo i sport Milan Zver.

"Odgoj mladeži predstavlja temelj države", rekao je Zver, dodajući da Slovenija treba veći broj predškolskih ustanova, kako bi se približila "europskim kriterijima".

Za ustanove predškolskog odgoja u prošloj je godini po njegovim riječima izdvojeno skoro 250 milijuna eura, u njih je upisano 55.000 djece, a uz nekoliko stotina državnih djeluje i 18 privatnih predškolskih ustanova, od čega 6 sa državnom koncesijom.

No, zabrinjavajuća pojava je rast troškova koji će se morati racionalizirati, te činjenica da je postotak roditelja koji zbog socijalnog stanja nisu u stanju plaćati troškove vrtića, pa ih plaća država, narastao s lanjskih šest na ovogodišnjih devet posto, rekao je Zver.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙