FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katehetsko vijeće BK BiH zabrinuto za stanje u školstvu

SARAJEVO,7. listopada 2005.(Hina) - Katehetsko vijeće Biskupskekonferencije Bosne i Hercegovine koje je ovog tjedna zasjedalo uSarajevu zatražilo je da se hrvatskom narodu u BiH osigura školstvo snastavom i udžbenicima na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu čime bion čuvao svoj identitet i promicao svoju kulturnu baštinu, prenijelaje u petak Katolička tiskovna agencija BK BiH (KTA).
SARAJEVO,7. listopada 2005.(Hina) - Katehetsko vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje je ovog tjedna zasjedalo u Sarajevu zatražilo je da se hrvatskom narodu u BiH osigura školstvo s nastavom i udžbenicima na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu čime bi on čuvao svoj identitet i promicao svoju kulturnu baštinu, prenijela je u petak Katolička tiskovna agencija BK BiH (KTA).

Katehetsko vijeće BK BiH, kojim predsjeda mostarski biskup Ratko Perić, drži da se u BiH "nameću okvirni školski zakoni na državnoj razini" što je "protivno Ustavu BiH" a takva rješenja krše temeljna ljudska i nacionalna prava konstitutivnih naroda pri čemu je hrvatski narod posebno obespravljen a ta se obespravljenost proteže i na medije, navodi se u priopćenju.

Ovo tijelo predlaže da se problemi u školstvu i obrazovanju u BiH riješe donošenjem sporazuma o obrazovanju kako je to u drugim višenacionalnim državama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙