FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga "Tuđman izbliza" Ivice Radoša

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - "Tuđman izbliza" naslov je knjigeintervjua Ivice Radoša, novinara Jutarnjeg lista, koju je upravoobjavio zagrebački "Profil International".
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - "Tuđman izbliza" naslov je knjige intervjua Ivice Radoša, novinara Jutarnjeg lista, koju je upravo objavio zagrebački "Profil International".

Knjiga "Tuđman izbliza - svjedočenja suradnika i protivnika" (240 str.) pokazuje kakav je bio i što je doista činio i govorio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman u najdelikatnijim trenucima naše novije povijesti, piše urednik knjige, sveučilišni docent Tvrtko Jakovina.

Izdavač napominje kako knjiga daje presjek prijelomnih godina hrvatske povijesti te je svjedočanstvo o tome kako se, u nepovoljnim povijesnim okolnostima, branila i stvarala Republika Hrvatska.

"Prepuna nepoznatih detalja, nepoznatih situacija i trenutaka, knjiga je i neposredno svjedočanstvo o tome kakav je Tuđman bio čovjek, na koji je način odlučivao i koga je od suradnika najviše cijenio i volio", navodi u bilješci o knjizi izdavač.

Po riječima Tvrtka Jakovine, odgovori koje je autor dobio od Hrvoja Šarinića, Vesne Škare Ožbolt, Stjepana Mesića, Dražena Budiše, Andrije Hebranga, Zlatka Viteza, Ivića Pašalića, Ivice Račana, Perice Juriča, Josipa Manolića, Miroslava Blaževića, Davora Šterna, novinara, vojnika itd., pokazuju kakav je bio Tuđmanov stav prema socijalizmu i Titu, ženama i Hrvatskoj, vjeri, kako je pregovarao i što je mislio o stranim državnicima, kako je ratovao protiv Srba. Pokazuju kakav je bio njegov svjetonazor i promišljanja o demokraciji, politici, Europi, ali i s kojim su idejama nastupali drugi ljudi koji su Hrvatsku vodili tijekom prvih godina neovisnosti, kaže, uz ino, Jakovina.

Ivica Radoš (Omolje, BiH, 1963.) diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙