FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trideset i tri izdavačke kuće okupljene oko biblioteke "Mitovi"

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Čak 33 izdavačke kuće iz cijelogasvijeta, među kojima i jedna iz Hrvatske - Vuković & Runjić - udružujuse od ove jeseni u novoj, svjetskoj biblioteci "Mitovi", vjerojatnojednom od najambicioznijih nakladničkih projekata u povijesti.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Čak 33 izdavačke kuće iz cijeloga svijeta, među kojima i jedna iz Hrvatske - Vuković & Runjić - udružuju se od ove jeseni u novoj, svjetskoj biblioteci "Mitovi", vjerojatno jednom od najambicioznijih nakladničkih projekata u povijesti.

Međunarodna promocija biblioteke bit će 20. listopada u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

U toj biblioteci suvremeni pisci na svoj način, kako ističe hrvatski izdavač, prepričavaju tradicionalne pripovijesti na kojima počiva kultura čovječanstva i tako im daju nov život.

Urednica hrvatske edicije, Maja Šoljan, izabrala je za prvo kolo knjigu Karena Armstronga "Kratka povijest mita" u prijevodu Nikole Đuretića, Margarete Atwood "Penelopeja: mit o Penelopi i Odiseju" u prijevodu Gige Gračan te Viktora Pelevina "Kaciga užasa: mit o Tezeju i Minotauru" u prijevodu Igora Buljana.

Dizajn hrvatske edicije u skladu je s idejom vodiljom da se na naslovnicama koriste umjetnička djela, pa su za tu svrhu izabrani radovi suvremenih hrvatskih umjetnika Damira Stojnića, Lovre Artukovića i Danijela Kovača.

Biblioteka je stvorena u proljeće 1999. po zamisli urednika Jamieja Bynga, iz britanske izdavačke kuće Canongate Books, koji kaže kako je to "herkulski pothvat".

Ideja je bila da se pozovu najbolji svjetski pisci da prepričaju bilo koji mit, onako kako to oni žele. A zauzvrat njihovi će mitovi biti objavljeni diljem svijeta, izjavio je Byng, dodavši kako, koliko je poznato, još se nikad u povijesti izdavaštva nije dogodilo da toliko nakladnika kreće u objavljivanje neke biblioteke u isti dan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙