FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova edicija za predstavljanje mladih autora "Katapult"

RIJEKA,22. rujna 2005.(Hina) - U Rijeci je danas predstavljena novaedicija namijenjena izdavanju knjiga mladih autora "Katapult".
RIJEKA,22. rujna 2005.(Hina) - U Rijeci je danas predstavljena nova edicija namijenjena izdavanju knjiga mladih autora "Katapult".

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, do sada su u toj ediciji izdane dvije knjige - roman "Smeće" trojice autora Alena Kapidžića, Envera Krivca i Miše Novkovića te esejistička proza "Snuff film" Gorana Devića koja je pisana postupkom struje svijesti, a tematizira suvremeno društvo.

Jedan od pokretača edicije "Katapult" Alen Kapidžić istaknuo je da je prvenstveno riječ o autorima u dobi od 18 do 30 godina. Namjera je pridonijeti razvoju izdavaštva i pomoći autorima u izdavanju njihova prvog djela.

"Katapult" će izdana djela predstavljati u knjižnicama, na fakultetima i u klubovima, a autorima će se, uz logističku potporu u izdavanju, pružiti i edukacija u toj djelatnosti.

Cilj je osnivača edicije, pokrenute na inicijativu riječke izdavačke kuće Zigo, pomoći mladim ljudima koji žele razvijati svoje sposobnosti i u lekturi, grafičkom dizajnu, web dizajnu, uredništvu, grafičkoj pripremi te drugim sastavnicama izdavačkog postupka.

Ova djelatnost je nekomercijalna a, kako je istaknuo jedan od pokretača Zlatko Ožanić, financiranje je zamišljeno na način da prva prodana serija knjiga pokrije minimalne troškove tiskanja uz volonterski rad gotovo svih suradnika edicije.

Posebnost knjiga iz ove edicije je njihova opremljenost CD-romovima na kojima su zvučni zapisi dijelova tiskanih djela te do sada neobjavljena glazba, za sada prvenstveno riječkih autora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙