FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinoda u Rimu: Biskupi napali parlamentarce zbog liberalizacije zakona o obitelji

RIM, 8. listopada 2005. (Hina) - Biskupi okupljeni u Rimu na 11. Općojsinodi, na temu euharistije, oštro su napali političare iparlamentarce zbog donošenja zakona kojima se omogućava rastava braka,pobačaj, suživot između nevjenčanih parova, pa i istospolnih.
RIM, 8. listopada 2005. (Hina) - Biskupi okupljeni u Rimu na 11. Općoj sinodi, na temu euharistije, oštro su napali političare i parlamentarce zbog donošenja zakona kojima se omogućava rastava braka, pobačaj, suživot između nevjenčanih parova, pa i istospolnih.

Nema pričesti za političare i parlamentarce koji promiču zakone o rastavi braka, pobačaju i slobodnim nebračnim vezama ili suživotu među homoseksualaca, rekao je kardinal Alfonso Lopez Trujillo, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, na Biskupskoj sinodi u Rimu, objavio je u subotu Corriere della Sera. Trujillo je citirao riječi svetoga Pavla o tome kako svi oni koji nedostojno jedu kruh i piju iz Gospodnjeg kaleža, "piju i jedu svoju osudu".

"Kako za sve, tako i za političare i zakonodavce vrijede te riječi Božje", rekao je Trujillo istaknuvši veliku odgovornost političara jer je u pitanju "budućnost čovjeka i društva".

Biskupska sinoda, na kojoj sudjeluje 256 biskupa iz 118 zemalja, započela je u nedjelju 2. listopada svečanom misom u bazilici svetog Petra koju je predvodio Benedikt XVI., a završit će, 23. listopada, također svečanom misom na kojoj će Papa proglasiti pet novih svetaca. Raspravlja se o temi euharistije, a bivši vatikanski ministar vanjskih poslova, Jean Louis Tauran, je kritizirao vjernike koji tijekom mise ne kleknu, ocjenivši takvo ponašanje ne samo kao stvaranje svijeta bez religije, već i neljudskog, dok je litvanski biskup Rimantos Norvila kazao kako oni vjernici koji se ne ispovjede, postaju žrtvama okultizma, New Agea, odnosno raznih sekti crne magije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙