FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. završava odmor

RIM, 25. rujna 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. završava ljetniodmor i vraća se iz ljetnikovca u Castelgandolfu u Vatikan u srijedu,28. rujna.
RIM, 25. rujna 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. završava ljetni odmor i vraća se iz ljetnikovca u Castelgandolfu u Vatikan u srijedu, 28. rujna.

Tijekom ljeta obnovljene su prostorije Papina stana u apostolskoj palači u Vatikanu. Uz uređenje stana učinjene su i neke preinake pa primjerice časne sestre koje su na usluzi Papi više neće, kao za vrijeme Ivana Pavla II., spavati sve u jednoj sobi, već će svaka imati svoju sobu.

Vatikan je objavio i program aktivnosti pape Benedikta XVI. od listopada do prosinca. Među glavnim događajima ističe se otvaranje Sinode o euharistiji 2. listopada, zatim 15. listopada susret s prvopričesnicima na Trgu Svetog Petra, a 23. listopada, na kraju Sinode i u povodu godine euharistije, kanonizacija petoro blaženika.

Papa će 11. studenoga predvoditi svetu misu zadušnicu za kardinale i biskupe preminule tijekom godine, a 26. studenog predvodit će večernju prve nedjelje Došašća. U prosincu će papa Benedikt XVI. sudjelovati na uobičajenim božićnim obredima. Prvo će 8. prosinca predvoditi svetu misu u povodu 40. obljetnice završetka Drugoga vatikanskog sabora, a poslije podne će, kao i njegov prethodnik, na Španjolskom trgu u Rimu odati počast Djevici Mariji. Na Badnjak, 24. prosinca predvodit će polnoćku, a na Božić u podne udijelit će blagoslov Urbi et Orbi (gradu i svijetu), iz glavne lođe Vatikanske bazilike. Na koncu, 31. prosinca, Papa će predvoditi večernju u zahvalu za proteklu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙