FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen pastoralni kalendar zagrebačke nadbiskupije za 2005./06.

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Tajnišvo za pripremu Druge sinodeZagrebačke nadbiskupije objavilo je Pastoralni kalendar Zagrebačkenadbiskupije za 2005./2006.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Tajnišvo za pripremu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije objavilo je Pastoralni kalendar Zagrebačke nadbiskupije za 2005./2006.

U uvodnoj riječi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ističe kako će ova pastoralna godina u Zagrebačkoj nadbiskupiji biti u znaku predsinodskih rasprava u vjerničkim zajednicama pošto su protekle godine obavljene potrebne pripreme za njihovu provedbu.

Po kardinalovim riječima šesti u nizu sinodskih sveščića trebao bi poslužiti kao pomoć pri planiranju rasporeda predsinodskih rasprava i drugih pastoralnih nadnevaka u župama i drugim zajednicama.

Kalendar sadrži nadnevke crkvenih događaja i susreta u Nadbiskupiji te važnije nadnevke na nacionalnoj razini. Priložen je i veliki zidni kalendar.

Pastoralni kalendar je grafički oblikovao "Glas Koncila" i treći je kalendar u izdanju Tajništva za pripremu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić najavio je Drugu sinodu na Stepinčevo 2002., kad su počele pripreme za njezino održavanje.

Prva sinoda Zagrebačke nadbiskupije održana je 1925.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙