FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa otvorio u Vatikanu 11. biskupsku sinodu

RIM,, 2. listopada 2005. (Hina) - Svečanom misom u bazilici sv. Petrau Rimu, papa Benedikt XVI. otvorio je u nedjelju trotjednu 11. redovnubiskupsku sinodu.
RIM,, 2. listopada 2005. (Hina) - Svečanom misom u bazilici sv. Petra u Rimu, papa Benedikt XVI. otvorio je u nedjelju trotjednu 11. redovnu biskupsku sinodu.

To je prva biskupska sinoda pape Benedikta XVI. a tema je "Euharistija, izvor i vrhunac života i poslanja Crkve", koju je zadao papa Ivan Pavao II.

Benedikt XVI. govorio je o prisutnosti Boga u svijetu. "Bog ne može biti isključen iz javnog života", rekao je Benedikt XVI. i upozorio da u svijetu ne vlada tolerancija koju priznaje Bog, nego "u stvarnosti svijeta i našega života nema tolerancije, već hipokrizije".

Papa je zatim kazao kako "tamo gdje čovjek želi biti jedini vlasnik svijeta i vlasnik samoga sebe, ne može postojati pravda, nego samo presuda moći i interesa".

Papa je bio dosta oštar prema situaciji u svijetu, ali je dakako, ponudio nadu u vjeri i euharistiji.

Na ovoj sinodi sudjeluje 55 kardinala, osam patrijarha, 123 biskupa i drugih svećenika iz 118 zemalja, a očekuje se i dolazak četvorice kineskih biskupa koje je pozvao Papa.

Jedanaesta redovna biskupska sinoda počinje s radom u ponedjeljak kada je otvara venecijanski patrijarh, kardinal Angelo Scola, a završava 23. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙