FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: novi sveci i blaženici

RIM, 11. rujna 2005. (Hina/AR) - Katolička crkva će dobiti nove svecei nove blaženike u listopadu i studenome ove godine, objavio je unedjelju vatikanski ured za liturgijske svečanosti.
RIM, 11. rujna 2005. (Hina/AR) - Katolička crkva će dobiti nove svece i nove blaženike u listopadu i studenome ove godine, objavio je u nedjelju vatikanski ured za liturgijske svečanosti.

Papa Benedikt XVI. će 23. listopada u bazilici Svetog Petra, na dan zaključenja euharistijske sinode, kanonizirati pet blaženika, objavljuje ured za liturgijske svečanosti. Naime, Benedikt XVI. će, kako je utvrdio na početku svoga pontifikata u travnju ove godine, a na osnovu prakse koja je u Crkvi vladala do 1971. godine, prisustvovati samo proglašenju svetaca, a neće prisustvovati na svečanostima beatifikacije.

Pet budućih svetaca su blaženici Alberto Hurtado Cruchaga, jezuit umro 1952., Jozef Bilczewski, nadbiskup Lviva umro 1923., Sygmund Gorazdowski, svećenik utemeljitelj kongregacije časnih sestara svetog Josipa umro 1920., Gaetano Catanoso, svećenik utemeljitelj kongregacije časnih sestara Veronike Svetog Obraza umro 1963. i Felice da Nicosia, predstavnik male kapucinske braće umro 1787.

Betifikacije će se održati 9. listopada, 29. listopada, 6. studenoga, 13. studenoga i 20. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙