FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliko vijeće HSLS o ujedinjenu s LS-om

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Veliko vijeće Hrvatskesocijalno-liberalne stranke (HSLS) danas je jednoglasno potvrdilonačela ujedinjenja s Liberalnom strankom (LS), a u stranci očekuju daće taj proces biti dovršen najkasnije početkom iduće godine.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Veliko vijeće Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) danas je jednoglasno potvrdilo načela ujedinjenja s Liberalnom strankom (LS), a u stranci očekuju da će taj proces biti dovršen najkasnije početkom iduće godine.

Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok nakon sjednice Velikog vijeća stranke, izjavio je da će se HSLS udružiti na ravnopravnoj osnovi, sukladno trenutačnoj političkoj snazi i popularnosti stranaka.

U HSLS-u očekuju da će ujedinjena stranka postati relevantna politička snaga na političkom centru, bez koje se neće moći sastaviti vlast nakon idućih parlamentarnih izbora.

HSLS-ovci također očekuju da će nova stranka u idućem sazivu Hrvatskog sabora imati između 8 i 10 zastupnika.

"Da je tomu tako pokazuju i rezultati ankete koju je za HSLS napravila Agencija Markotel, a po kojoj bi ujedinjeni HSLS i LS, kad bi se izbori održavali sada, osvojio 5,85 posto glasova birača", ustvrdio je potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković.

Predsjednik HSLS-a Čehok naglasio je da će ujedinjeni liberali nastaviti podržavati Vladu, ali uz kritički odmak.

Naime, HSLS smatra kako je kontraproduktivno u ovom času izazivati prijevremene parlamentarne izbore, budući da je ova Vlada na vanjskopolitičkom planu bolja od prethodne, a i gospodarski pokazatelji nisu ispod razine na kojoj su bili u vrijeme Vlade Ivice Račana, rekao je Ćehok.

Dodao je i da je HSLS-ov partner LS suglasan s tim stajalištem.

Osvrčući se na aktualnu političku situaciju i početak pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, Čehok je kazao kako je HSLS za kvalitetne pregovore, ali da Vlada zbog brzine pregovora ne bi smjela zapostaviti nacionalne interese i odustati od pregovaračkih pozicija.

Založio se i da se što prije u Hrvatskom saboru "utvrde" startne pozicije za pregovore s EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙