FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesna Pusić na kongresu ELDR-a

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusićpredstavnica je te stranke na 26. kongresu Europske liberalne,demokratske i reformske stranke koji se danas i sustra održava uBratislavi i na kojem će delegati iz 47 liberalnih stranaka izabratinovog predsjednika ELDR-a, priopćio je danas HNS.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić predstavnica je te stranke na 26. kongresu Europske liberalne, demokratske i reformske stranke koji se danas i sustra održava u Bratislavi i na kojem će delegati iz 47 liberalnih stranaka izabrati novog predsjednika ELDR-a, priopćio je danas HNS.

Kandidati za prvog čovjeka ELDR-a su Annemie Neyts koju su nominirali belgijski liberali te Jozias Van Aartsen, parlamentarni lider nizozemskih liberala. Na Kongresu će biti izabrana i četiri potpredsjednika stranke te blagajnik.

Tema ovogodišnjeg Kongresa je europska konkurentnost. U okviru kongresa raspravljat će se o mnogobrojnim temama vezanim uz konkurentnost, kao što su globalna konkurencija, ekonomska i socijalna reforma, uloga regionalne i lokalne vlasti, a bit će govora i o jednakosti žena, migracijama, klimatskim promjenama te istraživanjima i razvoju.

Europska liberalna, demokratska i reformska stranka okuplja 47 političkih stranaka koje dijele liberalne, demokratske i reformske ideale i forum je na kojem članice razvijaju zajedničku, usuglašenu politiku.

HNS je punopravni član europske liberalne obitelji od 2001. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙