FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija prvi put domaćin retrospektivne izložbe Edouarda Maneta

RIM, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Italija je prvi put domaćinretrospektivne izložbe posvećene francuskom impresionističkom slikaruEdouardu Manetu čijih će se 150 platna, crteža i gravira moćirazgledati u rimskom muzeju Vittoriano tijekom sljedeća četirimjeseca.
RIM, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Italija je prvi put domaćin retrospektivne izložbe posvećene francuskom impresionističkom slikaru Edouardu Manetu čijih će se 150 platna, crteža i gravira moći razgledati u rimskom muzeju Vittoriano tijekom sljedeća četiri mjeseca.

Izložba svjedoči o umjetničkom razvoju Edouarda Maneta (1832-1883.), od prvih skica nastalih iz njegove ljubavi za talijansku i španjolsku umjetnost do ženskih aktova, ulja s morskim temama, portreta i mrtvih priroda njegovanijeg stila.

"Izložba očarava, tim više što Manet, osim nekih manjih retrospektiva, nikada nije bio tako iscrpno predstavljen u Italiji, kroz izložbu koja je posvećena samo njemu", istaknuo je Alessandro Nicosia, jedan od organizatora.

"Ovu smo izložbu očekivali s nestrpljenjem. Mislim da je Edouard Manet najveći od svih impresionista", dodao je rimski gradonačelnik Walter Veltroni.

Retrospektiva će trajati od 8. listopada do 5. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙