FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkrivena četiri nova Rembrandtova portreta

AMSTERDAM, 22. rujna 2005. (Hina/AP) - Likovni stručnjaci otkrili su učetvrtak četiri Rembrandtova portreta koje su prije pripisivalinjegovim učenicima, no sada se vjeruje da su djelo tog slavnognizozemskog slikara iz 17. stoljeća.
AMSTERDAM, 22. rujna 2005. (Hina/AP) - Likovni stručnjaci otkrili su u četvrtak četiri Rembrandtova portreta koje su prije pripisivali njegovim učenicima, no sada se vjeruje da su djelo tog slavnog nizozemskog slikara iz 17. stoljeća.

Riječ je o studijama lica na kojima se svjelost lomi pod neobičnim kutevima te se vjerojatno radi o Rembrandtovim studijama koje su bile priprema za veće povijesne ili biblijske kompozicije.

Ti su radovi prikazani u četvrtak u Rembrandtovoj kući, restauriranoj zgradi u Amsterdamu gdje je taj umjetnik proveo posljednje godine svog života, kao jedan od prvih događaja kojima će se obilježiti 400. obljetnica njegovog rođenja.

Predsjedatelj Istraživačkog projekta o Rembrandtu Ernst van de Wetering, kazao je kako je vrlo lako pripisati ta novootkrivena djela Rembrandtu zbog suptilne igre svjetlosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙