FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 11. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

LABIN - Prigodnom svečanošću danas je na Dubrovi pokraj Labina zatvoren tradicionalni 33. Mediteranski kiparski simpozij i tom je prilikom je inaugurirana 10. dionica "Bijele ceste" nastala prema idejnom rješenju lani preminulog istaknutog hrvatskog slikara Julija Knifera. Uzvanici i sami posjetitelji skupili su se upravo iz tog razloga danas na Bijeloj cesti, dionici nastaloj prema idejnom rješenju slikara Knifera čiji su crteži puno puta izvedeni kao murali, a ovdje prv put u kamenu i u formi skulpture. Likovni kritičar i povjesničar umjetnosti Zvonko Maković pojasnio je kako je suradnja s Kniferom počela prije dvije godine, da je nacrt za Bijelu cestu autor realizirao nakon godinu dana te kako je uz pomoć stručnog savjeta simpozija kvalitetno napravljena.

OPATIJA - Međunarodno motociklističko natjecanje 17. Classic Marathon Rally na kojemu sudjeluje više od 50 posada u automobilima iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća počelo je danas u Opatiji. U rallyju koji će se voziti kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a nakon nekoliko dana završiti u Sloveniji sudjeluju natjecatelji iz Austrije, Italije, Francuske, Njemačke, Norveške, Velike Britanije te zemalja domaćina. Natjecanje oldtimera odvija se u uvjetima svakodnevnog javnog prometa, osim posebnih ispita koji su organizirani na Grobničkom polju i u karting centrima Mičevec i Špansko u Zagrebu.

BJELOLASICA - Godišnji skup Udruge Mensa Hrvatska na Bjelolasici koji je započeo u četvrtak završava danas uz prisustvovanje 60 od ukupno 980 članova. Mensa Hrvatska dio je istoimene međunarodne udruge inteligentnih pojedinaca koja okuplja osobe s natprosječno visokim kvocijentom inteligencije. Jedini je uvjet za učlanjenje u Mensu postizanje rezultata boljeg od onog koji postiže 98 posto populacije na standardnom testu inteligencije, koji se provodi pod nadzorom ovlaštenog psihologa Mense. Na skupu na Bjelolasici za svoje aktivnosti na području rada s darovitom djecom plaketu Mense dobila je profesorica Nada Lukač Vlajić, autorica projekta Svjetski dan darovitih učenika kojemu je cilj da se preko UNESCO-a 21. ožujka posveti učenicima od prvog razreda do punoljetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙