FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski ministar vanjskih poslova: sljedeći korak je obogaćivanje urana

TEHERAN, 7. listopada 2005. (Hina/dpa) - Iranski ministar vanjskihposlova Manouchehr Mottaki rekao je u petak da je sljedeći korak uiranskom nuklearnom programu obogaćivanje urana u centrali Natanz usrednjem Iranu.
TEHERAN, 7. listopada 2005. (Hina/dpa) - Iranski ministar vanjskih poslova Manouchehr Mottaki rekao je u petak da je sljedeći korak u iranskom nuklearnom programu obogaćivanje urana u centrali Natanz u srednjem Iranu.

"Želimo početi sljedeći korak, a to je obogaćivanje urana u Natanzu", rekao je Mottaki, a prenosi novinska agencija Mehr.

Ministar vanjskih poslova rekao je da, premda Iran želi nastaviti pregovore i dalje poštovati Ugovor o neširenju nuklearnog oružja i dodatni protokol Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), ne želi pristati ni na jedan zahtjev za prekid nuklearne tehnologije.

Međunarodna agencija je u rezoluciji prošlog mjeseca pozvala Iran da prekine obogaćivanje urana u centrali u Isfahanu, ili će ga u protivnom prijaviti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

U petak je više tisuća Iranaca sudjelovalo u prosvjedima koje je organizirala država, na kojima su protivnike iranskog nuklearnog programa upozorili da Iran nikada neće odustati od svojih nuklearnih planova. Uzvicima "Smrt Americi" i "Smrt Engleskoj", mnoštvo je pozivalo Zapad da odmah prestane prijetiti Iranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙