FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće IAEA-e prekinulo rad do četvrtka

BEČ, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vijeće guvernera, izvršno tijeloMeđunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) prekinulo je dočetvrtka ujutro raspravu o zahtjevu Zapada da se iransko pitanjepostavi u UN-ovu Vijeću sigurnosti i o Sjevernoj Koreji, izjavila je usrijedu službena predstavnica IAEA-e.
BEČ, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vijeće guvernera, izvršno tijelo Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) prekinulo je do četvrtka ujutro raspravu o zahtjevu Zapada da se iransko pitanje postavi u UN-ovu Vijeću sigurnosti i o Sjevernoj Koreji, izjavila je u srijedu službena predstavnica IAEA-e.

Velika Britanija, Francuska i Njemačka (EU3) žele uvjeriti vijeće s 35 članova koje je u ponedjeljak počelo s radom u Beču, da prijavi Iran Vijeću sigurnosti, optužujući ga da je "prekršio" obveze što se tiče neproliferacije, jer je nastavio s preradom urana.

Kada je posrijedi Sjeverna Koreja, sudionici, među kojima su Rusija i Kina, rekli su da su "jako ohrabreni" najnovijim događajima "koje smatraju golemim uspjehom", dodala je službena predstavnica Melissa Fleming.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙