FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran se ne boji Vijeća sigurnosti, tvrdi Ahmadinedžad

TEHERAN, 19. rujna 2005. (Hina/AFP) - Iran neće mijenjati svojestajalište i ne boji se Vijeća sigurnosti UN-a, izjavio je uponedjeljak za državnu televiziju konzervativni iranski predsjednikMahmud Ahmadinedžad.
TEHERAN, 19. rujna 2005. (Hina/AFP) - Iran neće mijenjati svoje stajalište i ne boji se Vijeća sigurnosti UN-a, izjavio je u ponedjeljak za državnu televiziju konzervativni iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

"Naše je stajalište isto i neće se mijenjati. Oni (Zapad) čine što moraju, a mi činimo što mi moramo", rekao je Ahmadinedžad, odgovarajući na pitanje o nakani europskih zemalja i SAD-a da iransko nuklearno pitanje postave u Vijeću sigurnosti.

"Iranski narod štiti svoja prava i ništa se posebno neće dogoditi" ako se iransko pitanje preda Vijeću sigurnosti, dodao je iranski predsjednik.

Europljani su pustili u optjecaj prijedlog rezolucije kojom od Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) traže da se iransko nuklearno pitanje ovog tjedna preda na rješavanje Vijeću sigurnosti UN-a, izjavilo je u ponedjeljak za AFP više diplomatskih izvora.

"Zatražit ćemo raspravu ovog tjedna", rekao je zapadni diplomat potvrdivši da su tri europske zemlje - Njemačka, Francuska i Velika Britanija - koje već dvije godine pregovaraju u ime EU-a, izgubile strpljenje, kao i SAD, zbog odbijanja Irana da odustane od proizvodnje nuklearnog goriva, što je tražila IAEA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙