FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar opovrgnuo vijest o novoj nuklearki, za sada

LJUBLJANA,14. rujna 2005.(Hina) - Slovenski ministar gospodarstvaAndrej Vizjak u srijedu je opovrgnuo vijesti o izgradnji drugenuklearne elektrane u Sloveniji, nazvavši ih "špekulacijom i potpunomizmišljotinom", ali i upozorio da su sve energetske opcije ubudućnosti otvorene, pa i nuklearna.
LJUBLJANA,14. rujna 2005.(Hina) - Slovenski ministar gospodarstva Andrej Vizjak u srijedu je opovrgnuo vijesti o izgradnji druge nuklearne elektrane u Sloveniji, nazvavši ih "špekulacijom i potpunom izmišljotinom", ali i upozorio da su sve energetske opcije u budućnosti otvorene, pa i nuklearna.

"Slovenija trenutačno ne izvodi nikakve aktivnosti usmjerene na izgradnju drugog nuklearnog bloka u Krškom ili nove nuklearke", izjavio je u srijedu Vizjak u Tallinu, gdje boravi u posjetu baltičkim zemljama u okviru izaslanstva što ga predvodi premijer Janez Janša.

Vizjak je tako reagirao na prosvjede koji su se u vezi s mogućnošću izgradnje nove nuklearke javili u susjednoj Austriji koja, kao što je poznato provodi moratorij na gradnju nuklearki i osjetljiva je na nuklearke u susjednim državama.

Vizjak je međutim dodao da će Slovenija zbog sadašnje energetske krize o izgradnji dodatnih nuklearnih energetskih kapaciteta morati razmišljati kasnije, ali da će se postupak voditi "javno i transparentno".

Austrijski političari i javnost reagirali su negativno na vijest o mogućoj izgradnji druge nuklearke u Sloveniji koju su u ljubljanskom "Delu" iznijeli direktor energetskog poduzeća Eles - Gen, suvlasnik nuklearke Krško, Martin Novšak i direktor nuklearke Stane Rožman. Novšaka je slovenska vlada ovih dana imenovala i novim članom nadzornog odbora nuklearke Krško.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙