FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga banaka i sindikat osuđuju Slobodnu Dalmaciju zbog simulacije pljačke banke

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Članak u jučerašnjem broju SlobodneDalmacije u kojem se opisuje kako je novinar s plastičnim pištoljemupao u banku i simulirao pljačku, izazvao je danas oštre reakcijeHrvatske udruge banaka (HUB) i Republičkog sindikata radnika Hrvatske(RSRH).
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Članak u jučerašnjem broju Slobodne Dalmacije u kojem se opisuje kako je novinar s plastičnim pištoljem upao u banku i simulirao pljačku, izazvao je danas oštre reakcije Hrvatske udruge banaka (HUB) i Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH).

HUB je osudio članak objavljen pod naslovom "Upad s pištoljima u banke i državne urede - ništa lakše", ističući da je novinar izveo nepromišljenu manipulaciju, uz sramno iskorištavanje tragedije u Fini.

Iz te neodgovorne provokacije nastao je članak iz kojeg se izvlači monstruozni zaključak po kojem ništa nije lakše nego uzeti pištolj i opljačkati banku, kaže HUB.

Smatraju da članak ne odgovara činjenicama ni u dijelu u kojem se opisuju "posjeti" bankama, tvrdeći da se u hrvatskim bankama poštuju sve odredbe Zakona o minimalnim uvjetima zaštite financijskih institucija, koje podrazumijevaju visoke standarde tehničke i fizičke zaštite.

"Zaštita klijenata i njihove imovine, te zaštita zaposlenika financijskih institucija pri tome su na prvom mjestu, a banke ulažu kontinuirane napore na unapređenju svoje zaštite i pri tome surađuju s relevantnim institucijama", tvrdi HUB-u.

Sindikat u svom priopćenju pak navodi da članak vrvi neistinama pa njegova namjera nije bila upozoriti na lošu sigurnost već vjerojatno izazvati primjenu sile zaštitara, iskorištavajući njihovu tugu zbog nedavne tragedije.

"Po našem sudu, novinar (ili nalogodavac) tim je činom zaslužio sudbinu koju je svojom provokacijom namijenio zaštitarima objekata u kojima je napravio sigurnosni incident, odnosno osudu Hrvatskog novinarskog društva, krivični progon i sve ostale štetne posljedice svojega čina", ističe RSRH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙