FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac na tribini Akademije medicinskih znanosti

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrazovanja, znanosti išporta Dragan Primorac ocijenio je na večerašnjoj tribini Akademijemedicinskih znanosti u Zagrebu da hrvatski znastvenici minimalnokoriste inozemne, ali i domaće fondove za financiranje znanstvenihprojekata.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac ocijenio je na večerašnjoj tribini Akademije medicinskih znanosti u Zagrebu da hrvatski znastvenici minimalno koriste inozemne, ali i domaće fondove za financiranje znanstvenih projekata.

Primorac je ustvrdio da je, unatoč postojećim uvjetima, hrvatska biomedicinska znanost u posljednjih deset godina učinila značajan iskorak što je, rekao je, vidljivo po broju objavljenih znanstvenih radova.

Istaknuo je kako je u tijeku 148 znanstvenih projekata vrijednih 14,7 milijuna kuna, a ove je godine biomedicinskim fakultetima odobreno novih 180 znanstvenih novaka.

Primorac je rekao da Hrvatska za znanost i obrazovanje izdvaja isti ili slični postotak brutto-društvenog proizvoda kao i druge zemlje, ali kapacitetete domaćih znanstvenih insituacija, po njegovu mišljenju, još nedovoljno koristi privatni sektor.

Primorac je nazočne članove Akademije medicinskih znanosti upoznao s tijekom reforme obrazovanja naglasivši kako je cilj reforme ravnomjerni razvoj postojećih šest hrvatskih sveučilišta i drugih visokoškolskih ustanova. Kad je riječ o ulozi Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, ministar smatra da ono mora prerasti u ustanovu koja će se baviti strategijom razvoja hrvatske znanosti umjesto administrativnim poslovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙