FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka drama "Something Like Hapiness" najbolji film u San Sebastianu

SAN SEBASTIAN, 24. rujna 2005. (Hina/AP) - Češki film "Something LikeHapiness", priča o troje prijatelja iz djetinjstva koji se bore sažudnjama, usamljenošću i neuspjehom u deprimirajućoj radničkoj četvrtijednog češkog gradića, proglašen je u subotu najboljim filmom nauglednom filmskom festivalu u San Sebastianu.
SAN SEBASTIAN, 24. rujna 2005. (Hina/AP) - Češki film "Something Like Hapiness", priča o troje prijatelja iz djetinjstva koji se bore sa žudnjama, usamljenošću i neuspjehom u deprimirajućoj radničkoj četvrti jednog češkog gradića, proglašen je u subotu najboljim filmom na uglednom filmskom festivalu u San Sebastianu.

Ocjenjivački sud, predvođen američkom glumicom Anjelicom Huston, najboljom glumicom proglasio je glavnu glumicu u tom filmu, češku glumicu Anu Geislerovu. Film je režirao Bohdan Slama.

Najboljim glumcem na 53. filmskom festivalu u San Sebastianu proglašen je Španjolac Juan Jose Ballesta za svoju ulogu mladog kriminalca u "7 Virgenes".

Posebna nagrada ocjenjivačkog suda dodijeljena je jednom od favorita festivala, argentinskom filmu "Illuminados por el fuego", redatelja Tristana Bauera, o čovjeku koji zbog Falklandskog rata iz 1982. ima psiholoških problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙