FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BIH zaprepaštena presudom Jelaviću

MOSTAR, 6. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiHizrazila je zaprepaštenje današnjom nepravomoćnom presudom kojom jeSud BiH kaznio bivšega predsjednika te stranke i bivšega članaPredsjedništva BiH Antu Jelavića na 10 godina zatvora.
MOSTAR, 6. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiH izrazila je zaprepaštenje današnjom nepravomoćnom presudom kojom je Sud BiH kaznio bivšega predsjednika te stranke i bivšega člana Predsjedništva BiH Antu Jelavića na 10 godina zatvora.

U priopćenju za javnost HDZ BiH ovakvu sudsku kaznu Jelaviću naziva nepravičnom, monstruoznom i skandaloznom jer, prema tumačenju HDZ BiH, presuda je donesena bez ijedne dokazane točke optužbe.

"Ova presuda je samo konačna potvrda da se od samoga početka radi o montiranom političkom procesu koji se vodi izvan svih zakonskih i ustavnih okvira države BiH, i odašilje više nego jasnu poruku za Hrvate u Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju HDZ BiH.

HDZBiH također neprihvatljivim drži što se "evidentnom sudskom i medijskom manipulacijom javnosti prikazuje kako je predmet ove sudske farse navodni gospodarski kriminal u Hercegovačkoj banci".

HDZ BiH vjeruje da presuda o desetogodišnjoj zatvorskoj kazni Jelaviću neće postati i pravomoćna. U tom kontekstu traži da se, kako se navodi u priopćenju, "procesuiraju svi oni koji su sudjelovali u protuzakonitom uhićenju Ante Jelavića (u siječnju 2004.), medijskom linču, lažnim i neargumentiranim iskazima koji su izneseni u ovoj ponižavajućoj i uvredljivoj sudskoj farsi za svakog građanina, a posebno za Hrvate u BiH".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙