FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Potraga za Jelavićem

SARAJEVO/MOSTAR, , 6. listopada 2005. (Hina) - Bivši članPredsjedništva Bosne i Hercegovine Ante Jelavić, kojega je u četvrtakSud BiH nepravomoćno osudio na deset godina zatvora zbog umiješanostiza pronevjeru novca što ga je Republika Hrvatska posredstvomHercegovačke banke slala kao pomoć Hrvatima u BiH, nije počeoizdržavati kaznu odmah nakon izricanja presude kako je to odredioSud, izvijestila je Služba za informiranje Državnog suda u BiH.
SARAJEVO/MOSTAR, , 6. listopada 2005. (Hina) - Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ante Jelavić, kojega je u četvrtak Sud BiH nepravomoćno osudio na deset godina zatvora zbog umiješanosti za pronevjeru novca što ga je Republika Hrvatska posredstvom Hercegovačke banke slala kao pomoć Hrvatima u BiH, nije počeo izdržavati kaznu odmah nakon izricanja presude kako je to odredio Sud, izvijestila je Služba za informiranje Državnog suda u BiH.

Po nalogu tužitelja Johna McNaira sudska policija je u poslijepodnevnim satima u četvrtak tražila Jelavića u njegovoj kući u Mostaru, ali ga nije pronašla, potvrdili su policijski dužnosnici.

"U potragu za Jelavićem uključila se i Državna agencija za istraživanje i dokumentaciju BiH (SIPA)", izjavio je za Hinu glasnogovornik te krovne bosansko-heregovačke policijsko-sigurnosne organizacije Admir Katica. Po njegovim riječima Državna agencija za istraživanje i dokumentacije prikuplja operativne podatke o mjestima gdje bi se Jelavić mogao nalaziti.

Prigodom puštanja iz pritvora u svibnju ove godine Sudsko vijeće je obvezalo Jelavića da se svakodnevno prijavljuje Policijskoj upravi u Mostaru, radi jamstva da neće pobjeći. Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Lejla Trivun izjavila je za Hinu da se Jelavić danas prvi puta od svibnja nije prijavio policiji u Mostaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙