FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje druge obljetnice smrti Alije Izetbegovića

SARAJEVO,6. listopada 2005.(Hina) - Sarajevska zračna luka od 18.listopada nosit će naziv "Alija Izetbegović", najavio je u četvrtakčlan Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Strankedemokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić.
SARAJEVO,6. listopada 2005.(Hina) - Sarajevska zračna luka od 18. listopada nosit će naziv "Alija Izetbegović", najavio je u četvrtak član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić.

Na konferenciji za novinstvo održanoj nakon sjednice organizacijskog odbora za obilježavanje druge obljetnice Izetbegovićeve smrti Tihić je kazao da su sve pripreme za preimenovanje zračne luke u Sarajevu već završene.

Dan nakon preimenovanja zračne luke 19. listopada, kako je najavio Tihić, slijedit će i svečanost promjene naziva dosadašnjeg Trga oslobođenja u Sarajevu sukladno odluci što ju je u četvrtak donijela skupština Sarajevske županije.

Taj će se prostor ubuduće zvati Trg oslobođenja - Alija Izetbegović a Tihić je ocijenio kako je dvojni naziv potpuno prihvatljiv jer je podsjećanje na oslobađanje Sarajeva od nacističke okupacije u Drugom svjetskom ratu sukladno onome što je radio i za što se zauzimao pokojni bošnjački lider.

U Sarajevu će do obljetnice Izetbegovićeve smrti biti dovršeno i spomen-turbe na groblju na Kovačima gdje je pokopan a njegovo ime ovim će povodom dobiti i ulice u Tuzli i Bihaću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙