FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Jelaviću dosuđeno deset godina zatvora

SARAJEVO, 6. listopada 2005. (Hina) - Bivšem članu Predsjedništva BiHAnti Jelaviću, kojega optužnica tereti za pronevjeru novca koji je izHrvatske stizao u BiH kao pomoć Hrvatima, u četvrtak je Sudsko vijećeDržavnog suda BiH izreklo nepravomoćnu presudu od deset godinazatvorske kazne.
SARAJEVO, 6. listopada 2005. (Hina) - Bivšem članu Predsjedništva BiH Anti Jelaviću, kojega optužnica tereti za pronevjeru novca koji je iz Hrvatske stizao u BiH kao pomoć Hrvatima, u četvrtak je Sudsko vijeće Državnog suda BiH izreklo nepravomoćnu presudu od deset godina zatvorske kazne.

Objavljujući presudu, predsjedatelj Sudskog vijeća Malcolm Simons rekao je kako izdržavanje kazne stupa na snagu odmah po izricanju, te da se u izdržavanje kazne uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od siječnja 2004. do svibnja 2005. godine.

Tužitelj John McNair je rekao da će odmah izdati nalog za Jelavićevo privođenje u zatvor, jer Jelavić danas nije bio u sudnici Državnog suda BiH pri izricanju presude u vezi Hercegovačke banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙