FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasniku Prigorke i treći put suđenje za ubojstvo 70-godišnjaka

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Vlasniku sesvetske tvrtke PrigorkaVladi Kolaku (45) i treći put će se suditi za ubojstvo 70-godišnjegVjekoslava Puđaka jer je Vrhovni sud ponovno ukinuo presudu kojom jeKolak osuđen na tri godine zatvora.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Vlasniku sesvetske tvrtke Prigorka Vladi Kolaku (45) i treći put će se suditi za ubojstvo 70-godišnjeg Vjekoslava Puđaka jer je Vrhovni sud ponovno ukinuo presudu kojom je Kolak osuđen na tri godine zatvora.

"Od Vrhovnog suda jučer smo dobili odluku kojom je ukinuta prvostupanjska presuda. Predmet je dodijeljen sucu Zdenko Konjiću i na njemu je odluka kada će započeti ponovljeno suđenje", izjavio je Hini vršitelj dužnosti predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Miroslav Šovanj. Do suca Konjića danas poslijepodne nije se moglo doći, kao ni do komentara optuženog Kolaka.

On je 70-godišnjeg Puđaka ubio hicem iz pištolja u veljači 1995., prilikom sukoba njegove tvrtke i mještana oko zemljišta u zagrebačkom prigradskom naselju Sesvete. Zagrebački Županijski sud je Kolaka 1999. osudio na tri godine zbog ubojstva u prekoračenju nužne obrane, no, 2002. Vrhovni sud ukida presudu, ocjenivši da je loše obrazložena i puna proturječnosti. Predmet je vraćen na ponovno suđenje, no Županijski sud donosi istu presudu koju Vrhovni sud sada ponovno ukida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙