FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen sudac Vrhovnog suda Srbije

BEOGRAD,15. rujna(Hina) - Zamjenik specijalnog tužitelja zaorganizirani kriminal Milan Radovanović i sudac Vrhovnog suda SrbijeLjuba Vučković uhićeni su u srijedu navečer u Beogradu, prvi zbogsumnje da je odavao državnu tajnu, a drugi da je primio mito kako biintervenirao u žalbi kriminalnoj tzv. Jotkinoj skupini.
BEOGRAD,15. rujna(Hina) - Zamjenik specijalnog tužitelja za organizirani kriminal Milan Radovanović i sudac Vrhovnog suda Srbije Ljuba Vučković uhićeni su u srijedu navečer u Beogradu, prvi zbog sumnje da je odavao državnu tajnu, a drugi da je primio mito kako bi intervenirao u žalbi kriminalnoj tzv. Jotkinoj skupini.

Uhićeni su zadržani u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

U priopćenju srbijanske policije navodi se da su Vučković i Radovanović uhićeni nakon višemjesečnih aktivnosti.

Uhićenja su se dogodila dan prije zakazanog zasjedanja Vrhovnog suda Srbije, koji je trebao otvoriti proces o žalbi na presudu kruševačkoj kriminalnoj grupi. Sud je trebao zasjedati u četvrtak, 15.rujna, ali je proces odložen jer je sudac Vučković zadržan u pritvoru zbog sumnje da je primio mito u svojstvu izvjestitelja o žalbi kruševačke kriminalne skupine za ukidanje presude i puštanje iz pritvora.

Zoran Jokić Jotke i njegova skupina bavili su se organiziranim kriminalom u Kruševcu i u Rasinskom okrugu, a uhićeni su dva dana po ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića. Grupa se bavila najtežim krivičnim djelima: ubojstvima, trgovinom drogom i iznudama. U Posebnom odjelu Okružnog suda u Beogradu u studenom prošle godine osuđeni su zbog iznude i to Zoran Jotić na 12, a drugooptuženi Goran Petrović na 11 godina zatvora.

To je bila prva presuda optuženima za organizirani kriminal.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙