FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženici krivi za slučaj "Pakračka poljana"

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Petorica bivših pripadnika rezervnogsastava MUP-a optuženih u slučaju "Pakračka poljana" u četvrtak suproglašeni krivima za ubojstvo jednog muškarca, odnosno za protupravnolišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba koncem 1991.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Petorica bivših pripadnika rezervnog sastava MUP-a optuženih u slučaju "Pakračka poljana" u četvrtak su proglašeni krivima za ubojstvo jednog muškarca, odnosno za protupravno lišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba koncem 1991.

Zbog ubojstva nepoznatog muškarca zvanog Saša za kojeg je do izmjene optužnice u srijedu bilo navedeno da se zove Aleksandar Antić, osuđeni su Munib Suljić, Igor Mikola i Siniša Rimac. Najdužu kaznu od 10 godina zbog toga je dobio Suljić koji je navodno i prvi zapucao. Rimac je osuđen na osam godina dok je Mikola kao pomagač u ubojstvu osuđen na pet godina zatvora.

Mikoli je u to uračunata i kazna za protupravno lišavanje slobode i iznudu, koju je prema presudi počinio s preostalom dvojicom optuženih - Miroslavom Bajramovićem i Brankom Šarićem. Oni su osuđeni na četiri odnosno tri godine zatvora.

Suljiću, Mikoli i Rimcu sutkinja Rajka Tomerlin Almer nakon izricanja presude odredila je pritvor. No s lisicama na rukama iz velike je sudnice zagrebačkog Županijskog suda odveden samo Rimac jer se Suljić i Mikola, koji su se branili sa slobode nisu pojavili na izricanju presuda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙