FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAR: Bijeli farmer osuđen na doživotnu robiju jer je crnca bacio lavovima

JOHANNESBURG, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Južnoafrički farmer MarkScott-Crossley, bijelac, osuđen je u petak na doživotnu kaznu zatvorazbog ubojstva svojeg radnika, crnca, kojeg je bacio lavovima.
JOHANNESBURG, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Južnoafrički farmer Mark Scott-Crossley, bijelac, osuđen je u petak na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva svojeg radnika, crnca, kojeg je bacio lavovima.

Iako je Južnoafrička Republika navikla na rasne zločine ovaj je posebno šokirao tamošnju javnost.

"Neka trune u zatvoru", viknuo je netko iz stražnjih redova nakon čitanja presude u sudnici, objavila je južnoafrička novinska agencija SAPA.

Strašno ubojstvo 41-godišnjega radnika Nelsona Chisalea izazvalo je ogorčenje u JAR-u u kojem, više od desetljeća nakon ukidanja apartheida, bijeli farmeri zlostavljaju i eksploatiraju crne radnike.

Sud je utvrdio da je Scott-Crossley, zajedno s još jednim pomoćnim radnikom, nesretnog Chisalea živog bacio u kavez s rijetkim bijelim lavovima. Od njega potom nije ostalo gotovo ništa, samo lubanja, ostaci kostiju i jedan prst.

Čini se da je do ubojstva došlo nakon svađe Chisalea i Scott-Crosselya koji mu je tada već bio bivši poslodavac. Tijekom svjedočenja sud je saznao da je Chisale napadnut kad je došao na bivše radno mjesto uzeti svoje stvari. Scott-Crossley je u njega uperio pištolj i naredio mu da moli. Koji sat poslije Chisale je živ bačen preko ograde u kavez s lavovima. Obdukcija je pokazala da su ga lavovi rastrgali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙