FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar: godinu dana za teško ozljeđivanje

ZLATAR, 12. rujna 2005. (Hina) - Bivša pripadnica HV-a Erna Bilandžićiz Siska na zlatarskom je Županijskom sudu danas popodne nepravomoćnoosuđena na godinu zatvora zbog teškog ozljeđivanja gardista StjepanaVdovića, koji je nakon ranjavanja ubrzo umro.
ZLATAR, 12. rujna 2005. (Hina) - Bivša pripadnica HV-a Erna Bilandžić iz Siska na zlatarskom je Županijskom sudu danas popodne nepravomoćno osuđena na godinu zatvora zbog teškog ozljeđivanja gardista Stjepana Vdovića, koji je nakon ranjavanja ubrzo umro.

Ernu je tužiteljstvo teretilo za ubojstvo Vdovića, kojega je, prema optužnici, s namjerom da ga ubije, teško ranila iz pištolja u glavu 5. siječnja 1992. u donjostubičkom kafiću "Pub". Od zadobivenih ozljeda Vdović je preminuo 27. veljače iste godine u zagrebačkoj bolnici "Jordanovac".

"Sud nije prihvatio kvalifikaciju tužiteljstva da se radilo o ubojstvu jer to nije dokazano tijekom ovog dugotrajnog postupka, koji traje već 13 i pol godina. Vijeće je išlo na blažu kvalifikaciju - teško tjelesno ozljeđivanje sa smrtnom posljedicom. Jer, kako je dokazano i vještačenjima, do ranjavanja Vdovića došlo je kad se pridizao s tla i pokušao dohvatiti Ernu Bilandžić, pa je spletom nesretnih okolnosti došlo do teškog ranjavanja, i u konačnici - do smrti", rekao je sudac Petar Šakić obrazlažući presudu.

Erna Bilandžić, budući da je samohrana majka, oslobođena je plaćanja svih sudskih troškova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙