FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženici krivi za slučaj "Pakračka poljana" (kraća)

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Petorica bivših pripadnika rezervnogsastava MUP-a optuženih u slučaju "Pakračka poljana" danas suproglašeni krivima za ubojstvo jednog muškarca, odnosno za protupravnolišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba koncem 1991.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Petorica bivših pripadnika rezervnog sastava MUP-a optuženih u slučaju "Pakračka poljana" danas su proglašeni krivima za ubojstvo jednog muškarca, odnosno za protupravno lišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba koncem 1991.

Zbog ubojstva nepoznatog muškarca zvanog Saša za kojeg je do jučerašnje izmjene optužnice bilo navedeno da se zove Aleksandar Antić, osuđeni su Munib Suljić, Igor Mikola i Siniša Rimac. Najdužu kaznu od 10 godina zbog toga je dobio Suljić koji je navodno i prvi zapucao. Rimac je osuđen na osam godina dok je Mikola kao pomagač u ubojstvu osuđen na pet godina zatvora.

Mikoli je u to uračunata i kazna za protupravno lišavanje slobode i iznudu, koju je prema presudi počinio s preostalom dvojicom optuženih - Miroslavom Bajramovićem i Brankom Šarićem. Oni su osuđeni na četiri odnosno tri godine zatvora.

Suljiću, Mikoli i Rimcu sutkinja Rajka Tomerlin Almer nakon izricanja presude odredila je pritvor. No, s lisicama na rukama iz velike je sudnice zagrebačkog Županijskog suda odveden samo Rimac jer se Suljić i Mikola, koji su se branili sa slobode nisu pojavili na izricanju presuda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙