FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - četvrtak, 15. rujna

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza četvrtak, 15. rujna.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za četvrtak, 15. rujna.

ČAKOVEC - Na sjednici Vlade Republike Hrvatske u Čakovcu odlučit će se o jednokratnoj novčanoj potpori stradalima u nedavnim poplavama u Međimurskoj županiji. Vlada će među inim još poduprijeti razvoj čakovečkoga zračnog pristaništa i poduzetničke zone, a Dom HV-a dodijelit će Županiji. Premijer Ivo Sanader za boravka u Čakovcu otvorit će Gospodarsku školu, a o političkim i gospodarskim prilikama u gradu i Županiji razgovarat će sa županom, gradonačelnikom te saborskim zastupnicima i gospodarstvenicima s toga područja. Osim toga Vlada će Hrvatskom saboru poslati konačan prijedlog zakona o sudovima, izmjene Zakona o područjima i sjedištima sudova i Zakona o Državnom sudbenom vijeću. Također će raspisat i izbore u više općina i gradova - Vis, Zagvozd, Staru Gradišku, Dvor, Petlovac, Stare Mikanovce.

ZAGREB - Presuda u slučaju "Pakračka poljana". Prije presude u slučaju "Pakračka poljana" došlo je do izmjena optužnice, pa se trojica od petorice pripadnika rezervnog sastava MUP-a umjesto za ubojstvo Aleksandra Antića sada terete za ubojstvo nepoznate osobe. Druga točka optužnice u kojoj se Igor Mikola, Miroslav Bajramović i Branko Šarić terete za protupravno lišavanje slobode, oduzimanje novca i automobila, nije se mijenjala. Tužiteljstvo je u prosincu 1997. podiglo optužnicu kojom je bio obuhvaćen i Zoran Karlović. On, i još trojica su sredinom 1999. nepravomoćnom presudom oslobođena krivnje za Antićevo ubojstvo, dok su Šarić i Bajramović osuđeni na zatvorske kazne zbog lišavanja slobode i iznude novca od jednog srpskog civila iz Zagreba. Vrhovni sud je 2001. ukinuo oslobađajući dio te presude i vratio predmet na ponovno suđenje. (Županijski sud, u 14 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Središnjega odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) Radomira Čačića. (Kneza Mislava 8, u 15 sati).

SPLIT - Ured za nacionalne manjine Vlade RH i Vijeće Europe organiziraju seminar o provedbi Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. (Hotel Park, Hatzov perivoj 3, u 11,30 sati).

VUKOVAR - Posljednji ispraćaj hrvatskoga branitelja Ivana Janka. Njegovi su posmrtni ostatci ekshumirani s Novoga groblja u Vukovaru, a identificirani DNA metodom u Osijeku. (Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, u 13 sati).

OSIJEK - Konferencija za novinare HDZ-a o aktualnom i političkom stanju u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku. Bit će nazočni Vladimir Šeks, Darko Kovačević i Tomislav Ivić. (Prostorije stranke, Lučki prilaz 21/2, u 11 sati).

OSIJEK - Konferencija za novinare Inicijativnoga odbora Udruge građana HDSSB o aktualnoj političkoj situaciji u Gradu i Županiji. Govorit će Branimir Glavaš. (Prostorije udruge, Ivana Gundulića 5, u 12,30).

RIJEKA - Konferencija za novinare na kojoj će biti proglašeni dobitnici književne nagrade "Drago Gervais" za 2005. (Prostorije RI-Info, Korzo 18, u 10,30 sati).

ZAGREB - Predavanje uz izložbu "Život u palači". Marina Bregovac Pisk govorit će o Josipi Kulmer i njezinoj donaciji slika Narodnom muzeju. (Hrvatski povijesni muzej, Velika dvorana, u 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare o danskom Kazalištu Odin. (kazalište Gavella, u 12 sati).

VINKOVCI - Na 12. Nacionalnoj izložbi voćnih rakija i likera koja se održava u sklopu 40. Vinkovačkih jeseni, održat će se svečana dodjela medalja izlagačima uz prigodnu izložbu svih pristiglih uzoraka. Na ovogodišnju Nacionalnu izložbu voćnih rakija i likera proizvođači iz cijele Hrvatske prijavili su 96 uzoraka voćnih rakija i likera. (Hotel Admiral, 12 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙